top of page
microneedling-Eterna-Estetik-helsingborg

Microneedling

Vid behandling med microneedling peneterar tunna nålar av rostfritt stål det översta hudlagret upp till ett djup mellan 0,5 mm – 2,5 mm.

Denna behandling triggar igång en reparationsprocess i huden där kroppen frigör naturliga tillväxthormoner som ger en ökad produktion av kollagen, elastin och fuktbindand hyaluronsyra. Under behandlingen förstärks stimuleringen genom att aktiva ämnen slussas djupt ner i huden, vilket ökar den totala effekten av behandlingen. Som svar på stimuleringen reduceras synligheten av ärr, fina linjer och rynkor. Fram träder istället en jämnare och föryngrad hud full av lyster.

Efter en behandling med microneedling rekommenderar vi dig att använda solskydd för att undvika oönskad sidoeffekt med pigmentering. Våra utbildade hudvårdsterapeuter kommer även att rekommendera dig hudvårdsprodukter som passar just dig som genomgått behandling med microneedling. 


Efter en behandling med microneedling kan du få en tillfällig rodnad likt en solbränna. Ofta brukar denna reaktion avta efter 24-48 timmar. Du kan även uppleva huden som torr och stram efter behandlingen och huden kan fjälla något.

bottom of page