top of page
botox-Eterna-Estetik-helsingborg

BOTOX

 

Rynkor är oftast det första tecknet på åldrande. Medan rynkor är en naturlig del av åldringsprocessen så känner många att det får dem att se tröttare och äldre ut än vad de känner sig och väljer att behandla dessa med injektioner såsom Botox.

Det finns två olika typer av rynkor; dynamiska rynkor och fina linjer. De dynamiska rynkorna orsakas av muskler som rör sig när du exempelvis ler, skrattar och kisar. Dessa rynkor uppstår oftast vid munnen, ögonen, i pannan och mellan ögonbrynen.

Fina linjer uppstår när kollagenet i huden minskar. Kollagen är ett protein som finns under hudytan. Det påverkas av ålder och när huden utsätts för mycket sol där det minskar vilket får huden att bli slapp och fina linjer uppstår.  

Botox hjälper till med att minska båda typer av rynkor genom att blockera vissa nervsignaler som gör att musklerna drar ihop sig och orsakar rynkor. Istället så slappnar musklerna av och lämnar inte de oönskade rynkorna.  

I de flesta fall så upplever man en skillnad redan efter 3 dagar och inom en vecka ser man en märkbar reducering av rynkor. Effekten vara cirka 3-6 månader.

botox-Eterna-Estetik-helsingborg


Axillär Hyperhidros

Axillär hyperhidros är ett tillstånd som gör att man svettas mycket i armhålan. Det sägs vara ärftlig och de personer som drabbas av detta upplever det ofta som jobbigt men konstant oro kring hur de ska dölja sina svettningar.

Med Botox kan du behandla din axiliär hyperhidros på ett effektivt och relativt smärtfritt sätt. Genom att injicera botox i armhålan blockeras signalerna från nerverna till svettkörtlarna så att de inte producerar svett och du blir av med dina svettningar. Behandlingen gör inte speciellt ont och tar ca 45 min. Ditt resultat vara ca 7-8 månader upp till 1 år.

botox-Eterna-Estetik-helsingborg


Bivärkningar

Bivärkningar av Botox behandling är sällsynta och ofta lokala, de kan inkludera huvudvärk direkt efter behandlingen, tårande ögon, irritation eller blåmärke vid det behandlade området (uppstår oftast om du tar någon typ av blodförtunnande medicin samt preparat med acytolsalisyra). Vid bestående besvär kontakta oss.

Vi har många års erfarenhet av Botoxbehandlingar på Eterna Estetik. Har du frågor om Botox och om Botox är något för dig så kontakta oss för en konsultation.

bottom of page